Alla inlägg den 15 februari 2011

Av Katarina - 15 februari 2011 23:02

Jag har ju inte berättat att jag går på kurs på tisdagar. Eller går och går, jag är medhjälpare på en rallylydnadskurs. Gick ju en utbildning i höstas för att bli rallyinstruktör och kände att jag ville få inblick i hur man kan lägga upp en sådan kurs. Förra tisdagen drog vi igång och idag var det andra tillfället. Det går faktiskt att hålla kurs trots massa minusgrader och snö :)

 

Idag fick Zero följa med och vi passade på att få visa upp, med hund, hur momenten skulle se ut. Det gick ju sådär. Sen hade vi en hel bana vi skulle visa som deltagarna skulle få gå. Lottie konstaterade innan att det gör ju inget om Zero inte kan momenten perfekt - då får ju deltagarna se att/hur man jobbar med hunden. Och det fick dom ju verkligen se..... Om inte annat kanske dom kunde lära sig hur man kan agera om hunden konstant flippar ur och börjar bita och slita i kopplet. Men glad var han iaf  

 

Efter kursen gick vi ner till "det som tidigare var känt som agilityplan" och körde en miniträning. Lite slalom och lite "titta framåt" blev det. Kan man göra det en gång i veckan kanske man är redo för tävling i juli.

 

2014 alltså......

 

Återkommer!

Ovido - Quiz & Flashcards