Alla inlägg den 25 augusti 2010

Av Katarina - 25 augusti 2010 21:35

Måste bara få fråga eftersom jag plötsligt är förföljd av en. Började på dagen igår när jag var ute i Smedbyskogen/kullen med min dog-walk-hund. Möter då en kille med (vad jag tror) två mellanschnauzrar, en svart och en vit!? Han måste ha undrar varför jag glodde så vansinnigt, men jag var tvungen att kolla så att det inte var en grå hund. Väldigt ljust grå..... Men nädå - den var vit! Började genast fundera över om man kan ha "sabbat" pälsen genom nedrakning eller annat, men samtidigt såg den väldigt tjusig och vältrimmad ut.

Som par var det förresten väldigt häftigt med en svart och en vit hund med så "speciellt" utseende. Har ju själv två "likadana" hundar med olika färg, men mina vovvar kan å andra sidan vara vilken ras som helst. Enligt folks gissningar: BC (Lazy), Sheltie (båda!), collie (Zero), blandras (Zero), husky/polarhund (Zero såklart), Berner Sennen (jo det är sant att jag fått den frågan om Lazy!). Men dessa jyckar utgjorde ett väldans tjusigt par.

Sen, igår kväll, när jag precis blivit upphämtad av en av mina privatchaufförer (ni ska bara veta hur många karlar jag åker bil med  ) kom samma hundar gåendes över vägen borta vid vår lilla näraffär.

Så nu måste jag undra - fiins det vita schnauzrar? Hade ju kunnat göra det enkelt för mig och gå in på skk.se och kolla upp rasstandarden, men det är ju fusk. Jag vill iaf egentligen bestämt svara "nej" på frågan, men det blir lite svårt när jag tror mig ha sett en....

 

Jag är förresten förföljd av döda näbbmöss också.....

 

Återkommer!

 

Ovido - Quiz & Flashcards