Alla inlägg den 28 februari 2012

Av Katarina - 28 februari 2012 22:54

Det blir ju tyvärr lite klent med skid- och pulkaåkningen under detta sportlov, tur då att man kan roa sig på andra sätt. Igår tog vi den traditionella dagskryssningen. Jag brukar inte vara med på denna tradition då jag oftast jobbat tidigare, utan då har mormor och farmor åkt med tjejerna. Men denna gång var jag minsann med. Se upp båten!


Redan när vi klev på bussen från Åkersberga började jag ana lite oråd. Var var alla sportlovslediga barn? Väl ombord på båten möttes vi av pensionärer så långt ögat nådde. Inget ont om "panchisar", vi hade själva med oss två stycken, men på ett sportlov borde det väl finnas några kids? Det visade sig att Viking inte hade något för barnen under lovet, nu för tiden är det bara på söndagar de har barnaktiviteter. Suck och stön (och äsch då för att vi inte kollade upp det bättre innan). Men det visade sig att det gick att roa sig ganska bra ändå. Köra cheerleadingbygg på dansgolvet till tonerna av ett halvtaskigt dansbandscoverband är ett exempel. Köra rally i spelhallen ett annat (hur fasiken kunde Emelie slå mig två gånger??). Köra sprinterlopp i hyttkorridorerna ett tredje. Ni hör ju - vi hade rätt kul ändå.


Men, en stoooor besvikelse fanns dock. Lyssna noga nu! När det var dags för efterrätten på buffén fanns det ingen...... vaniljglass! Skrik och panik, hur sjutton tänkte dom då? Det fanns chokladglass men ingen vaniljglass. Bredvid glassen fanns jordgubbs- kola- och chokladsås. Till vad? Chokladglass med chokladsås?


Nu tillhör ju jag typen som inte kan få för mycket choklad (så länge den inte är mörk), men stackars Emelie led å det grövsta. Hon var så besviken att hon nu lämnat ett skriftligt klagomål till Viking Line. Det bådar gott att redan nu bli riktigt engagerad i sådant man tycker är fel   


Idag blev det medeltidsmuseet, fika i gamla stan och sedan ett besök i Täby centrum för att inhandla diverse pysselprylar på Panduro.


Återkommer!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards